Coaching loopbaan/ studiekeuze

Geen (passend) werk hebben maakt onzeker en zorgt er voor dat je uit je kracht raakt. Onze samenleving rekent erop dat mensen hun studie- en arbeidsloopbaan zelf vormgeven en aansturen. Dat moet je dan maar kunnen en aandurven! De mensen die contact opnemen met mij, doen dit veelal omdat ze een steuntje in de rug en een flinke duw in de juiste richting willen.

Job in beweging is er voor mensen die zich niet meer op hun plek voelen in hun huidige functie en iets anders willen doen, maar niet weten wat en hoe, of afscheid (hebben) moeten nemen van hun werk en op zoek gaan naar iets nieuws.

Ook is Job in beweging er voor mensen die zich afvragen:

 • Welke talenten en drijfveren heb ik?
 • Hoe en waar vind ik werk?
 • Welke keuze qua studie- of loopbaan zal ik maken?
 • Hoe goed is mijn netwerk en hoe moet dat “netwerken”?
 • Waar moet ik beginnen als ik “iets” met social media wil?
 • Hoe maak ik mezelf zichtbaar?
 • Hoe moet mijn cv eruit zien?
 • Waar moet ik op letten bij een netwerk- of sollicitatiegesprek?
Hoe zorg je ervoor dat werkgevers denken: Die willen we spreken!

Coaching/ werkwijze loopbaancoaching

Dealen met onzekerheid wordt steeds belangrijker. Tegenwoordig heb je geen banen meer voor het leven, maar wissel je regelmatig van organisatie en functie. Het gaat er meer dan ooit om dat je jouw krachten kent, leert benoemen en verkopen.

Als coach help ik je inzicht te krijgen in je kwaliteiten, vaardigheden en loopbaankansen. Met persoonlijke gesprekken ondersteund met mail/ telefoon en/ of skype-contact vorm ik een tijdje jouw werk-vind-coach. Een prettig gevoel te weten dat je er niet alleen voor staat.

Tijdens je loopbaanbegeleidingstraject gaan we op zoek naar (verborgen) talenten, valkuilen, gedragspatronen en drijfveren en uitdagingen om te komen tot een gedegen plan van aanpak. Daarna zetten we jezelf als “product” in de markt en gaan we als een echte marketeer de arbeidsmarkt op! Leren netwerken en vergroten van je zichtbaarheid staan hier centraal.

Heb je moeite om vacatures te vinden? Zijn er specifieke onderdelen binnen het solliciteren waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken? Als intercedent en opleidingscoördinator heb ik veel cv’s gezien en bovendien veel gesprekken gevoerd. Ik weet waar bij sollicitaties op gelet wordt en zet deze kennis graag in bij jouw begeleiding.

Een coachingstraject omvat vijf tot tien gesprekken van 1 à 2 uur. Op basis van een kosteloos intakegesprek bepalen we het aantal gesprekken en maken we werkafspraken over de frequentie, huiswerkopdrachten en leerverslagen.

Overzicht mogelijk loopbaantraject

Loopbaanbegeleiding is en blijft maatwerk. Op basis van een kosteloos intakegesprek met daarin onder andere je motivatie, huidige en gewenste situatie, belangrijkste loopbaanvragen en persoonlijke leerdoelen komen we tot een voorstel en plan van aanpak.

Afhankelijk van je loopbaanvragen leggen we accenten. Job in beweging biedt verschillende loopbaan- adviespakketten aan die onder andere resulteren in een persoonlijk- en beroepsprofiel, job marketing plan en actieve marktbewerking. De trajecten worden ondersteund met e-coaching en materiaal/ opdrachten. Globaal bestaat het traject uit de volgende twee onderdelen:

 • Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?
 • Hoe en waar vind ik die baan die bij mij past? En hoe kom ik daar?

 

Studiekeuzebegeleiding

In een studiekeuzetraject krijgen we helder wat iemand motiveert en wat degene drijft. Meestal betrek ik bij de eerste sessie één van de ouders om in een drie-gesprek middels een coachingspel zicht te krijgen op talenten en kwaliteiten. Ook kijken we naar persoonlijke ontwikkelpunten.

Momenten waar op keuzevragen bij een studie vaak voorkomen, zijn:

 • Het (voor)laatste eindexamenjaar van VMBO, HAVO of VWO
 • Bij oriëntatie van master opleiding
 • Bij uitloting voor een opleiding van eerste keus
 • Bij twijfel over de gekozen MBO-, HBO- of WO opleiding

 

Als jij wilt weten wat ik voor jou kan betekenen, neem gerust contact met mij op. We bespreken (vrijblijvend) de situatie en een gerichte aanpak.

Job in beweging
Mart Stamerf 20, 3822 WG Amersfoort
06 309 456 34, info@jobinbeweging.nl
Facebook
LinkedIn
Google+
SOCIALICON

Back to Top