Outplacement

Outplacement is begeleiding bij het zoeken naar een nieuwe baan of carrière met een begeleidingsbudget van de  werkgever.  Als werkgever voelt u zich verantwoordelijk voor uw werknemer, maar soms zijn er redenen waardoor je gedwongen afscheid moet nemen. De werknemer heeft er niet om gevraagd, maar moet met de gevolgen aan de slag. Dit heeft een grote impact. Bestaande zekerheden zijn weg en de loopbaan moet een nieuwe vorm krijgen. Een outplacementtraject van Job in beweging helpt bij dit proces.

Opdrachten kunnen variëren van een eenmalige workshop/ training tot het hele traject van begeleiden van een (groep) boventallig verklaarde(n).
Job in beweging biedt zowel outplacementtrajecten aan voor de individuele werknemer met een persoonlijk outplacement budget als collectieve outplacementtrajecten voor groepen werknemers.

Natuurlijk heeft u als werknemer vragen over hoe het nu verder moet en wat u moet doen. Ik help u graag keuzes te maken en nieuwe stappen te zetten richting een nieuwe baan. Juist voor die vragen en opmerkingen tussentijds, is er tijdens het programma buiten de vaste contactmomenten om ruimte voor individuele coaching aan tafel en/ of op afstand (mail, telefoon, skype). Job in beweging staat immers voor betrokkenheid.

 

Coaching/ werkwijze outplacement 

Als coach help ik medewerkers inzicht te krijgen in hun kwaliteiten, vaardigheden en loopbaankansen. Met persoonlijke gesprekken en plenaire bijeenkomsten ondersteund met mail/ telefoon en/ of skype-contact vorm ik een tijdje dé werk-vind-coach van uzelf of uw medewerker(s). Mijn ervaring is dat werken met groepen mensen, waarbij je leert met- en door elkaar, versterkend werkt. Dit geeft positieve energie!

Aan het begin van het outplacementprogramma staan omgaan met emoties in veranderingsprocessen, bezinnen op je loopbaan en benoemen van kwaliteiten en drijfveren centraal. Na verkenning van wat een geschikte werkomgeving zou kunnen zijn, volgt de arbeidsmarktbenadering. Leren netwerken en vergroten van je zichtbaarheid staan hier centraal. Verder gaan we aan de slag met het curriculum vitae, de motivatiebrief, het sollicitatiegesprek en jobhunting.

Zijn er specifieke onderdelen binnen het solliciteren waar u of uw medewerkers wel wat hulp bij kan/kunnen gebruiken? Als intercedent en opleidingscoördinator heb ik veel cv’s gezien en bovendien veel gesprekken gevoerd. Ik heb kennis van de arbeidsmarkt en weet waar bij sollicitaties op gelet wordt, deze kennis zet ik graag in bij de begeleiding van arbeidsmarkt gerichte acties.

 

Overzicht mogelijk outplacementtraject

Outplacementbegeleiding is en blijft maatwerk. De duur van het traject en de onderdelen die aan bod komen zijn afhankelijk van hetgeen met de werkgever is overeengekomen. De duur van het outplacementprogramma varieert van 4 tot 6 maanden met 6 tot 12 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur. Werkafspraken worden gemaakt over het totaal aantal bijeenkomsten en trainingen, de frequentie en de huiswerkopdrachten.

Bij een groepje boventallig verklaarden wordt er met elke deelnemer een intakegesprek gehouden waarin in ieder geval motivatie, emotieverwerking, een stukje achtergrond en belangrijkste loopbaanvragen aan de orde komen.

Als u wilt weten wat ik voor u of uw medewerkers kan betekenen, neem gerust contact met mij op. We bespreken (vrijblijvend) de situatie en een gerichte aanpak.

Job in beweging
Mart Stamerf 20, 3822 WG Amersfoort
06 309 456 34, info@jobinbeweging.nl
Facebook
LinkedIn
Google+
SOCIALICON

Back to Top